Istorija preduzeća

Istorija preduzeća - Sartorius Libra Elektronik

Sartorius Libra Elektronik d.o.o. Sarajevo od 2000. godine djeluje kao jedini zvanični zastupnik Sartorius AG, i Sartorius Grupe iz Njemačke. Bavimo se direktnim uvozom, distribucijom uređaja, aparata i potrošnog materijala iz proizvodnog programa Sartorius kompanije, uz servisnu podršku i direktne stručne podrške uz naše proizvode. Visokoprofesionalno, sigurno, pravovremeno, stručno i kvalitetno obavljamo poslovne zadatke koji služe Vama kao korisnicima naših usluga.

Širenje poslovanja, dovelo je do stvaranja potrebe za većim prostornim kapacitetima, te smo 2005. godine u Sarajevu kupili poslovni prostor gdje raspolažemo uredskim i servisnim dijelom s planovima dodatnog proširenja. Nakon što nam je Sartorius AG ukazao povjerenje za servisnu djelatnost, započeli smo i prodaju njihovog mikrobiološkog programa, kako bi na našem tržištu mogli ponuditi brojne vrhunski kvalitetne proizvode za kontrolu kvalitete, filtraciju i mikrobiologiju.

Naše nastojanje i težnja za besprijekornim kvalitetom i modernim servisom, doveli su do odluke o certifikaciji. 2008. godine smo prvi put certificirani prema ISO 9001 za prodaju, servis i distribuciju opreme biotehnologije i mehatronike (preciznih i analitičkih vaga, pipeta, dinamičkih vaga, detektora metala, industrijskih vaga, itd.). S ciljem daljnjeg širenja usluga, kontinuirano ulažemo u napredak firme i kvalitetu te brinemo o zaposlenima.

Naš glavni cilj i misija je da smo u svakom trenutku sposobni vam pružiti svesrdnu stručnu pomoć u odabiru Sartorius proizvoda i servisnih usluga.